Baconbe tekert szűzérme


Ez nem is recept. Inkább ötlet, ami jól jöhet, ha kevés időd van főzni, és épp semmi sem jut eszedbe...


Végy egy darab sertés szűzérmét. Vágd fel 7-9 cm vastag szeletekre. Fordítsd vágott felével lefelé. Tekerd körbe egy szelet baconnel. Szórd meg őrölt borssal az alját és a tetejét. Sózni nem szükséges, a bacon elég sós. Tedd felforrósított serpenyőbe, süsd meg az alját, tetejét, majd körben az oldalát is. Pihentesd pár percet, mielőtt tálalnád. Ennyi.


A képen a szűz különböző stádiumai. Balra, amikor még csak elvágtam, itt látható, hogy mekkora szeletet érdemes vágni. Középen már formára igazítva, a jobb oldalon pedig baconben göngyölve. Megsülve pedig...hmmmmm :-)




A szokásos 1 kg húsból csináltam, ami 2 db szűzérmét jelentett. Maradt belőle nekem másnapra ebédre, tehát ez 5 fős adagra jött ki, de más családoknál valószínűleg 6-7 fő is simán jóllakik vele (ahol nincsenek kamasz sportolók, mint nálunk...)

Egy csomag bacon fogyott,

köretnek pedig majonézes kukoricát ettünk hozzá, 450 gr fagyasztott kukoricából.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések