Darált hús kukoricával (tej és gluténmentes)


Készülhet sertésből, marhából, pulykából kedvünk és lehetőségeink szerint. Az íze persze más és más lesz, és a főzési idő is eltér. Az enyém most pulykából készült, kb 20 perc főzési idővel.



Hozzávalók:

  • 1 kg darált pulyka (vagy másféle hús)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 250 gr fagyasztott kukorica
  • só, bors
  •  1 evőkanál őrölt kömény
  • olaj vagy zsír a sütéshez
A hagymát aprítsuk fel, kevés zsiradékon pirítsuk szép barnára. Adjuk hozzá a darált húst, és süssük addig, amíg az összes darabka átsül. Közben mikróban engedjük ki a kukoricát, ha az utolsó pillanatban vettük ki a mélyhűtőből. Ha a hús már átsült, és csak pirítani kell adjuk hozzá a kukoricát is, és az utolsó 4-5 percben süsük őket együtt.

Mi fehér rizzsel és reszelt kígyó uborkával ettük. Ez utóbbira csak egy kevés só került.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések