Majonéz házilag (tej és gluténmentes)

Jó darabig úgy tudtam, hogy a házi majonéz készítés egy rettenetesen nehéz, fáradságos, és rengeteg hibázási lehetőséget magában rejtő feladat. Nem is csináltam túl gyakran... Azután megláttam egy videót egy külföldi blogon, és tátva maradt a szám. 



Hozzávalók, ahogy én csinálom (természetesen duplázható a mennyiség, ennél nagyobb méretben  azonban még nem próbáltam, de azt gondolom hogy sokkal több alapanyag esetén azért bajban lehet szegény botmixer):

  • 1,5 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál őrölt xillit (helyettesíthető  cukorral, ha muszáj)
  • 1 csipetnyi bors
és akkor a forradalmi módszer:



A video 2,5 perces, de a lényeg 1:10 és 1:25 között van :-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések