Palacsinta - alap (tej és gluténmentes)


Régebben, a tej és tojásmentes blogomon is volt palacsintanap. Péntekenként. Lehet, hogy itt is felelevenítem ezt a szokást, a palacsinta ugyanis remek hétvégi reggeli.

Hozzávalók 2 főre (kb 8 db kicsi palacsinta)
  • 3/4 csésze gluténmentes lisztkeverék (én ezt használtam)
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 2 evőkanál vaníliás eritrit (én így készítem)
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál növényi olaj (én kókusz olajat használtam)
  • víz
Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük habbá. Keverjük össze a lisztet asütőport, az eritritet, a tojássárgákat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy a sűrű palacsinta tésztánál is sűrűbb legyen, de ne legyenek benne száraz foltok. Adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. A fehéjre hozzáadása után kell sűrű palacsinta tészta állagú masszát kanunk.

Enyhén olajozzunk ki egy teflon serpenyőt, majd 1,5-2 evőkanálnyi adagokat a serpenyőbe öntve süssünk a masszából palacsintákat.

Olyan felvlteleket nem tudok csinálni, ahol éppen önteném a masszát a serpenyőbe, de amikor a palacsinták egyik fele már átsült (azaz amikor éppen meg kell fordítani őket) így néznek ki:

Az elkészült palacsintákat most őrölt eritrittel szórtam meg, és juharsziruppal öntöttem le.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések