Meggyes bögrés süti (tejmentes, gluténmentes, paleo, lehet tojás mentes)


A hosszú évek óta sütött bögrés sütim gluténmentesített verziója. Amikor éppen tojást sem ehettem egyszerűen kihagytam belőle -csak kicsit több olajat használtam. Simán működött úgy is.

Azért is szeretem ezt a receptet, mert rengeteg dologgal fel lehet dobni. Ha éppen almás sütihez van kedvem belereszelek egy almát, és teszek hozzá egy teáskanál fahéjat. Ha kakaóshoz van kedvem adok a masszához egy kis kakaóport, ennyivel kevesebb lisztet használva. Most meggyes verzió készült, szeletelt mandulával megbolondítva.


Hozzávalók a piskótához:

  • 1 csésze manióka liszt (ha nem fontos a paleo, akkor lehet a fele rizsliszt)
  • 1 csésze növényi tej (nálam mandula tej, ha nem fontos a paleo és a tejmentesség sem, akkor tehéntej is jó lehet)
  • 1/2 csésze eritrit (ha nem fontos a paleo, akkor cukor)
  • 1 csomag  sütőpor (ha fontos, akkor GM)
  • 1 tojás (vagy 2 evőkanál olaj)
  • 1/4 csésze növényi olaj
A tetejére:
  • 1 befőttes üvegnyi magozott meggy befőtt, vagy kb fél kg friss ha szezonja van - persze lehet fagyasztott-felengedett is
  • 1 maréknyi szeletelt mandula
  • 1/2 maréknyi barna cukor (ha nem paleo)
Egyszerűen keverjünk mindent össze, és öntsük egy kb 20X30 centiméteres sütőformába. Szórjuk  meg tetszőleges gyümölcsökkel - most én egy befőttes üvegnyi (nálam házi, cukor nélkül eltett) meggyet használtam, majd megszórtam szeletelt mandulával.

Ez után szórtam a tetejére még egy fél maréknyi barna cukrot is, ez a gluténmentes verzióba belefér, a paleóba nem. 190 C-on 30-40 perc alatt sül  meg.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések