Gesztenyelisztes gofri (tej és gluténmentes)

tej és gluténmentes

Nyugodt, lassú, nyári reggelekre való finomság, amikor az ember a teraszon a felkelő nap langyos melegségében kortyolgatja  a kávéját, lapozgatja az újságját, és közben bekap egy-egy falatot ebből a kényeztető reggeliből.
Ritkán van időm arra, hogy a fenti módon reggelizzek, de olyankor szeretem megadni a módját. Egészen máshogy alakul egy  olyan nap, ami így indult - különösen, mert ha így indul, akkor szinte biztos, hogy nyaralok :-)

A hozzávalók pontosan ugyan azok, mint a gesztenyés palacsinta alapanyagai, a különbség csupán annyi, hogy ennél a receptnél gofrisütőben sül a massza. A tetejét most felvert tojásfehérje habbal díszítettem, amihez 1 tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral/eritrittel/xillittel kell kemény habbá verni.Ínyencek porcukorral és csoki reszelékkel is gazdagíthatják a látványt. 
A Teljes élet tej és tojás nélkül című blogomra is feltettem egyenlőre csak a palacsinta receptjét, ott azt is részletesen tárgyalva, hogy hogyan lehet belőle kihagyni a tojást. Ha valaki érinett, nem fogyaszthat, vagy nem akar tojást fogyasztani ott ötleteket találhat a tojás kihagyásának lehetőségeire.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések