Rántotta gombával és darált hússal (paleo, tejmenetes, gluténmentes)


Nagy kedvencem a rántotta reggelire. Ha vannak otthon maradékok gyakran azokat is felhasználom, csak jobb és kiadósabb lesz tőle a napindító reggelim.

Most volt otthon gomba, ezt kifejezetten a rántotta miatt sütöttem, és sült darált pulyka hús is, amit rendszeresen nagyobb adagban készítek, hogy mindenféle ételhez használhassam azután.

Hozzávalók a rántottához 1 főre (jó étvággyal ):

  • 3 tojás
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • cca 150 gr csiperke gomba
  • sült darált hús (nálam most pulyka), mennyisége étvágy szerint
  • olaj a sütéshez
  • só, bors
A hagymát vágjuk apró kockákra, és pirítsuk halvány barnára az olajban. Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és süssük addig, amig a gomba megpirul, és megpuhul (pár perc). Ekkor adjuk hozzá a darált húst, ezt már csak átmelegíteni kell egy kicsit, hiszen már korábban megsült, és végül a villával felvert tojásokat. Süssük számunkra kellemes állagúra, és frissen-melegen együk meg. 


Sült darált hús

Számos étel alapja lehet, és ha előre megsütöm pár napig eláll a hűtőben. Amikor szükség van rá, alapja lehet egy gyors vacsorának, vagy, mint jelen esetben is, egy villámreggelinek.

500 gr darált húshoz (ami lehet sertés, marha, pulyka, vagy bármi más kedvünk szerint) 1 nagy vagy 2-3 kisebb hagymát összeaprítunk, kevés olajon halvány barnára pirítjuk,  majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a hús  megpuhul. Megjegyzések

Népszerű bejegyzések