Sült marha karfiol pürével és majonézes tojássalátával (paleo, tejmentes, gluténmentes)Ez most nem recept, inkább ötletadó. A tökéletes steak sütésére vonatkozó tippeket nem fogtok tőlem olvasni. Erre vannak más oldalak, nálam sokkal kompetensebb szakácsokkal. A karfiolpüré és a tojássaláta viszont gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ezt megmutatom.

A  karfiolt pároljuk meg sós víz felett (párolóedénybe sós víz, rá a lukacsos pároló betét, arra  a karfiol, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a karfiol megpuhul). Ez után egy villával pürésítjük, ízlés szerint fűszerezzük mondjuk fehér borssal és esetleg sóval, ha szükséges.

A tojássalátához főzzünk pár tojást keményre, közben 1 perc alatt összedobjuk a majonézt is, ahogy azt itt megmutattam. A kihűlt, felkarikázott tojásokat keverjük össze a majonézzel, és márt kész is.

A marhát oldalanként csak pár percig kell sütni, ezzel párhuzamosan megfő a tojás, amit hideg vízben gyorsan le tudunk hűteni, közben készülhet a majonéz. A leghosszabb idő a karfiolnak kell, de az egész vacsora elkészül max 20 perc alatt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések